Ambit söker handledare

Ambit Stöd och matchning

Om Ambit AB

Vi är ett utbildnings- och konsultföretag som levererat utbildningar och konsulttjänster till näringsliv och offentlig sektor i 25 år. Sedan 2014 har vi utökat verksamheten och har avtal med Arbetsförmedlingen som kompletterande aktör i programmet Stöd och matchning. Området växer och vi söker ännu en handledare.

 

Vårt uppdrag

Tjänsten vi levererar är upphandlad av Arbetsförmedlingen. Uppdraget går ut på att vi ska hjälpa arbetssökande att komma ut i arbete eller i utbildning på kortast möjliga tid. Vårt mål som kompletterande aktör är att skapa en varaktig framtid för varje enskild individ som idag står utanför arbetsmarknaden.

För att lyckas med det krävs det genuint engagerade och drivna medarbetare som ser varje individs potential. Vi är delaktiga i det viktiga arbetet med att minska arbetslösheten och utanförskapet i Sverige.

För att detta ska vara möjligt krävs ett engagemang och då efterfrågan på våra tjänster ökar söker vi nu en självgående, driven och professionell handledare till tjänsten Stöd och matchning.

Om jobbet

Arbetet som handledare/rekryterare hos oss innebär, förutom att vägleda och stärka kandidaten i en riktning som krävs för att kandidaten ska komma till utbildning eller arbete, även en stor förståelse för företags behov när de önskar anställa. Vi ser det därför som en värdefull erfarenhet om du tidigare har arbetat med uppdragsbaserad rekrytering.

Du får arbeta i ett mycket professionellt team med massor av erfarenhet av coachning, relationsbyggande kontakter, utbildning och utveckling.

Du kommer arbeta med att utveckla kandidaterna individuellt, CV-processer, företagskontakter och matchning. Vi erbjuder dig ett intressant och flexibelt arbete där din röst gör skillnad i ett företag med korta beslutsvägar. Du är med och påverkar! För övrigt är vi ett härligt och lite galet gäng som har roligt på jobbet varje dag!

Formella krav

Du ska ha minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom till exempel:

  • Rekryteringsarbete
  • Handläggning i personalfrågor
  • Arbetsledning med personalansvar
  • Omställningsarbete för arbetssökande
  • Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
  • Karriärvägledning
  • Studie- och yrkesvägledning

Du kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift och har god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i programmet Stöd och Matchning eller inom bemannings- och rekryteringsbranschen.

Anställningsgrad/omfattning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Vanlig anställning

Placeringsort: Malmö

Skicka din ansökan

Vi anställer löpande. Mejla din ansökan till jenny.lindahl@ambit.se.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Åse Fihnn på ase.fihnn@ambit.se eller ring 0723-81 21 20.