Om Stöd och matchning

KA-nummer 10038181

Ambit AB är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen i programmet Stöd och matchning. Utöver vårt samarbete med Arbetsförmedlingen bedriver vi en utbildnings- och konsultverksamhet sedan 1994.
 
Vår bakgrund gör oss lite annorlunda relativt många andra kompletterande aktörer. Och det gör att vi tycker att detta är riktigt roligt och inspirerande – att vi kan använda och erbjuda mycket av det vi byggt upp i andra affärsområden i detta program.
 
Vi har dessutom en kontinuerlig dialog med våra kunder som finns både i offentlig sektor och i näringslivet. Och dessa är klart potentiella arbetsgivare. Något du som kandidat har stor glädje av. Dessutom kan vi utbildning och individuell utveckling efter att ha arbetat med det i 25 år.
 
Titta runt på vår hemsida. Lär känna oss. Hör gärna av dig om du undrar något. Vi ser fram emot att svara på dina frågor!
 
Varmt välkommen!

Ditt mål är vårt mål

 
Målet med vårt program är att du som arbetssökande ska vara ute i arbete eller i studier så snart som möjligt. Din väg dit kan se olika ut – vi tar fram en utvecklingsplan som är anpassad till dig. Dina önskemål styr vårt arbete.
 
Du behöver kanske hjälp med att ta fram professionella ansökningshandlingar. Ett effektivt CV och ett intressant personligt brev. Kanske behöver du stöd och träning i intervjusituationer. Eller smarta tips i jobbsökarprocessen eller hjälp med kontakter på arbetsmarknaden.
 
Vi står oavsett dina behov redo att stödja och hjälpa dig på din resa mot nytt arbete eller studier!

Ditt första möte med oss

 
Efter att du fått godkänt av Arbetsförmedlingen att komma till oss bjuder vi in dig till ett inledande möte – en gemensam planering (GP). Där identifierar vi alla dina behovsområden och går samtidigt igenom hur programmet Stöd och matchning ser ut och vilka förväntningar du kan ha och vilka regler som finns.

Dina första veckor

 
Vi har en utvecklingsplan framtagen utifrån dina behov. Denna plan består av ett antal aktiviteter som antingen är tydligt identifierade eller som tas fram under dina resa hos oss. Vi följer och stöttar dig i individuella samtal och i kontinuerliga avstämningar.

Du erbjuds möjlighet att gå på inspirerande och utvecklande föreläsningar inom intressanta områden. Ofta kopplade till din utvecklingsplan. Vi har t ex kurser i IT som är otroligt uppskattade. Och hela tiden befinner du dig i en professionell och trevlig miljö.

Hur gör du för att bli inskriven hos oss?

 
Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du får ta del av ”Stöd och matchning”. Det är det första steget.

Därefter kan du välja oss. Du uppger KA-nummer 10038181 till din handläggare. Vill du ha hjälp med den processen är du klart välkommen att kontakta oss!
 

När vi fått ditt beslut från Arbetsförmedlingen skickar vi en kallelse till ett första möte. Vid detta tar fram en personlig utvecklingsplan som gör skillnad och ska hjälpa dig till ett jobb eller studier. Det är då din resa börjar!

Varför ska du välja oss?

 
Vi får ta utgångspunkten i vad vi är bra på. Sen bestämmer du.
 
Vi är en utbildnings- och konsultorganisation som under 25 år arbetat med allt från stora globala bolag till mindre lokala och regionala organisationer. Med kunder i alla branscher. Vi har arbetat i långa projekt och i korta uppdrag. Vi har en etablerat professionell relation till våra kunder vilken vi tror du kan ha stor glädje av.
 
Vi har dessutom lång erfarenhet av rekryteringsprocesser. Vi genomför själva ett hundratal anställningsintervjuer per år. Vi vet vad arbetsgivare vill se och uppleva samt hur professionella ansökningshandlingar ska se ut för att marknaden ska vara intresserad. Vi har dessutom kontakter på de flesta rekryteringsbolagen på marknaden.
 
Vi är mycket duktiga på utbildning och individuell utveckling. Vi har kurser du får deltaga på som vi även levererar på marknaden.
 
Vi är helt enkelt en professionell organisation som har bred erfarenhet inom en mängd områden. Och vi är övertygade om att vi kan bidra till din utveckling och dina möjligheter.
 
Varmt välkommen till Ambit!

Vill du veta mer? Hör av dig!